Peliriippuvaisen mieli

Tällä kertaa kirjoitan vähän peliriippuvaisen mielestä. Otan esimerkiksi pelikoneella pelaamisen.

Olet ehkä päättänyt että pistät taskussasi olevat kolikot, 4e, pelikoneeseen ja pelaat ne. Saatat päästä vähän voitolle, mutta lopulta häviät ne. Tässä vaiheessa alkuperäinen päätös on jo unohtunut. Pistät lisää rahaa koneeseen. Tällä kertaa pääset vähän voitolle, 30 euroon saakka. No päätät että jos saat 40 euroa niin lopetat. Pääset 40 euroon, mutta teet uuden päätöksen. Päätät että jos pääset 50 euroon niin lopetat. No pääset 50 euroon, mutta et lopeta. Jatkat pelaamista. Päädyt taas 40 euroon ja kohta 30 euroon ja kohta olet hävinnyt kaikki rahasi. Tässä vaiheessa joko laitat lisää rahaa koneeseen tai lähdet pois, päivästä ja rahatilanteesta riippuen.

No tässä vaiheessa kun olet hävinnyt rahasi, niin vituttaa taas ankarasti ja päätät että lopetat pelaamisen. Saatat pystyä jotain päiviä olla pelaamatta tai ehkä olet jo seuraavana tai jopa samana päivänä pelaamassa. Ja taas ahdistaa, vituttaa ja stressaa rahatilanne ja oma käytös. Saattaa myös olla itsesyytöksiä että miksen pysty lopettamaan, miksi jatkan pelaamista.

Riippuvuus aiheuttaa myös paljon valehtelu itselleen ja valehtelua muille. Riippuvainen ei halua lopettaa riippuvuutta eikä jäädä siitä kiinni, sen takia valehtelee. Riippuvainen valehtelee jopa kun haluaa lopettaa, koska se aiheuttaa suunnatonta häpeää. Kuitenkaan riippuvainen ei välttämättä valehtele muista asioita kuin riippuvuutta koskevista asioista. Ei kukaan riippuvainen valehtele satuttaakseen läheistä tai puolisoaan.

Tässä pikainen katsaus peliriippuvaisen mieleen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s