Tositarina rahapeliriippuvuudesta

On aika puhua rahapelaamisesta ja peliriippuvuudesta. Viime aikoina asia on ollut ihan hyvin mediassa esillä, mutta ei tarpeeksi. Peliriippuvuuteen ja muihin riippuvuuksiin nimittäin liittyy iso stigma ja se stigma ei poistu ikinä, jos asioista ei puhuta. Stigma liittyy paljon siihen ettei sitä ymmärretä kunnolla, ei itse riippuvainen ymmärrä sitä eikä moni ulkopuolinenkaan. Haluan omalla toiminnallina olla poistamassa riippuvuuden stigmaa.

Ongelmapelaaminen koskee Suomessa noin 124000 ihmistä ja peliriippuvuus 50000 ihmistä. Peliriippuvuus on vakava ongelma, joka aiheuttaa paljon erilaisia ongelmia mm. mielenterveysongelmia, uniongelmia, stressiä, parisuhdeongelmia, velkaantumista, ongelmia työelämässä, rikollisuutta ja itsemurhia. Itseasiassa peliriippuvuudessa on iso riski itsemurhaan, ainakin kaksinkertainen muuhun väestöön verrattuna. Peliriippuvuus on myös riippuvuus, joka on helppo pitää salassa todella kauan. Minun kohdalla kavereillani ja läheisillä ihmisillä ollut mitään hajua ongelmastani tai sen laajuudesta, koska elämäni ulospäin näytti päällisinpuolin hyvältä.

Tämä on ensimmäinen video, jossa kerron lyhyesti tarinani peliriippuvuudestani. Jatkossa tulen puhumaan mm. pelaamisen syistä ja seurauksista ja asioista, jotka auttoivat minua eroon riippuvuudesta. Riippuvuudesta toipuminen on tietenkin yksilöllistä, mutta uskon että kaikilla mahdollista, jos saa oikeanlaista tukea/hoitoa. Riippuvuudesta on vaikea päästä eroon ilman apua ja tukea ja se yleensä vaatii aktiivista toimintaa, riippuvuuden ymmärtämistä, sisäistä motivaatiota, tulevaisuuden näkemistä parempana kuin nykyhetken ja isoja päätöksiä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s